7 gratis tips til at sikre dit hjem | SikkertHjem™ Scandinavia

7 gratis tips til at sikre dit hjem

Det hele handler om at tænke som tyven. Forhold dig kritisk i forhold til dit hjem. Gå ud på vejen og kig på dit hus. Stil dig selv disse spørgsmål: Er der områder, der gør det muligt for tyven, at begå indbrud i ro og mag? Er der blinde vinkler, der grænser op til et vindue eller en dør, som ville være et oplagt sted for tyven at komme ind? Hvis ja, så vil disse 7 tips med garanti kunne hjælpe dig!

 

1. Gør hjemmets døre sikre

Både hoveddøren og terrassedøren er et hit hos tyven. Det giver derfor god mening, at starte med at sikre dørene. Først bør du kigge på, om selve døren er af god kvalitet. Det siges, at døren minimum skal hænge på tre hængsler og minimum være 32 mm i tykkelsen. Hvis dette ikke er tilfældet hjemme hos dig, bør du overveje at udskifte den. Hvis låsen i døren er af ældre dato, bør du ligeledes overveje at skifte denne. Dette kan være en dyr løsning, men husk på at det er en investering til dit hjem. Hvis du alligevel synes, at pengene er bedre brugt på ferien, og at udskiftningen af selve døren og låsen kan vente, så kan du sætte en ekstra lås på døren.

Hvis du har et alarmsystem fra SikkertHjem har du mulighed for at tilkoble yderligere åbningskontakter og/eller vibrationssensorer til dit system, og den vej igennem optimere sikkerheden.

 

2. Gør hjemmets vinduer sikre

Stuevinduerne er det sted, hvor tyven hyppigst kommer ind i et hus. Derfor er det enormt vigtigt at sikre disse ekstra godt. Hvis dit stuevindue har mere end 10 år på bagen, er det formentlig ikke modstandsdygtigt for et indbrudsforsøg. Igen kan det være en idé at udskifte vinduerne med nogen nye, som er mere stærke og solide. Ofte er nye vinduer også lig med energibesparelse, så det har flere fordele, hvis du vælger at udskifte dem. Et billigere alternativ er at sætte lås på de særlig udsatte vinduer.

Hvis du har et SikkertHjem alarmsystem har du mulighed for at tilkoble yderligere åbningskontakter og/eller vibrationssensorer til dit system, og dermed optimere sikkerheden på dine vinduer.

 

3. Tænd lyset

Det lyder næsten for simpelt til at være sandt, men ikke desto mindre, så virker det. Brug tænd-sluk ure til at tænde og slukke dit lys, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme. Hvis du vil gøre det lidt ekstra avanceret, så kan du indstille uret således, at det tænder og slukker på forskellige tidspunkter hver dag. Hvis du har en SikkertHjem alarm kan du evt. tilføje en eller flere SmartPlugs på dine lamper og gennem timeren i appen styre dit lys. Udover SmartPlugs kan du også vælge at opsætte lamper med bevægelsessensor. Overvej din lysstyring både inde og ude. Forestil dig, igen, at du er tyven. Du har udset dig det perfekte hus og observeret, at der i stueetagen er et vindue, som ude fra vejen er ude af syne. Når du lister ind bag hækken rammes du af en lyssensor, som omgående tænder lyset udenfor. Hvad gør du nu? De fleste ville kigge sig omkring, for at se om naboerne har opdaget at lyset er tændt. Det kan godt være, at der umiddelbart ikke er nogen at se, men det vil sende et klart signal til tyven om at der er en stor risiko for at blive opdaget. Lys kan tyven ikke lide. De arbejder bedst i mørke.

 

4. Overvågning

Det Kriminelle Præventive Råd anbefaler overvågning, som et godt supplement til de ovennævnte forslag. Her er det vigtigt, at skelne mellem et ”snyde-kamera” og et overvågningskamera. Et ”snyde-kamera” virker ikke. Overvågning af hjemmet ses oftere og oftere, hvilket der er mange gode grunde til. Den primære grund er, at man ved kameraovervågning får skabt en tryghed for sig selv. Hvis du har en SikkertHjem alarm og tilføjer kameraer, har du mulighed for at tilgå alle kameraer via appen på din telefon. Hvis du vågner om natten hører lyde udenfor kan du nemt tjekke om der er grund til bekymring ved et hurtigt tjek på telefonen. Hvis du har et SikkertHjem alarmsystem kan du tilkoble både indendørs og udendørs kameraer til dit system – og begge har night-vision.

 

5. Rod er ikke altid en dårlig ting

Vi kender det alle sammen… Ungerne er lige trådt ind ad døren. Skoene i entreen er sparket af på en måde, som ville få selv Christiano Ronaldo til at tabe kæben. Lydniveauet stiger kraftigt. Du imponeres atter over, at det overhovedet er muligt, at tabe tøjet på vejen ind på værelset. Når døren til værelset endelig går op, er det et råb om mad. Du pisker rundt for at samle tøjet op fra gulvet, besvarer ungernes mange HV-spørgsmål, alt imens du skal sikre dig, at maden ikke brænder på. Når den værste storm har lagt sig, går du på toilettet og lukker døren, for at få to minutters ro. Her konkluderer du, at jeres nyeste familiemedlem – hundehvalpen Pjuske, har leget med toiletrullen og toiletpapiret ligger nu spredt udover gulvet. Du forsøger at råbe huset op, men ak, det er kun Pjuske der kommer løbende. Da du endelig får fat i den pakke Kleenex der lå bagerst i skabet, er du igen klar til at træde ind i ”krigszonen”. Når du, i mørke, forsøger at finde soveværelset træder du på en legoklods og konstaterer, at ungerne vist glemte at rydde op. Dette er et eksempel på en hel almindelig dag i en børnefamilie. Ville det ikke være mærkeligt, hvis huset en dag var helt ryddeligt? Det tænker tyven også. Så lad bare tøjet og legoklodserne ligge på gulvet. Det får det til at se beboeligt ud, når du ikke er hjemme.

 

6. Bed dine naboer holde øje med dit hus

Vi hører det igen og igen – Tyvene hader nysgerrige naboer. En af de mest effektive måder, at sikre dit hjem mod indbrud, er at lave en aftale med dine naboer om at de holder øje med dit hjem når du ikke er hjemme. Det er naturligvis mere aktuelt, hvis du er væk over en længere periode. Måske sydens sol kalder på dig og din familie? Derfor… brug dine naboer, få dem til at parkere i din indkørsel, eller lad din egen bil stå, mens du er væk. Lad skraldespanden være fyldt. Få postkassen tømt. Få hjælp til at slå græsset. Alt sammen tiltag, som får dit hjem til at se beboeligt ud. Hvis du har en SikkertHjem alarm har du i øvrigt mulighed for at tilføje din nabo som Gæst så han kan slå din alarm til/fra og modtage alarmer (du kan nemt fjerne denne rettighed, når du igen er hjemme fra ferie). Du har også mulighed for bare at indsætte en eller flere naboer til at modtage alarmbeskeder fra din alarm ved at indsætte deres mobilnumre på alarmens SMS-modtager liste – eller en kombination af begge.

 

7. Sund fornuft

Selv hvis du har afkrydset alle ovennævnte råd på din liste, så forholder det sig desværre sådan, at hvis tyven ser noget han/hun godt kan lide, så vil man gå langt for at få det. Derfor; invitér ikke tyven indenfor. Fjern værdifulde ting. Lad ikke din computer, telefon, pung eller andet i den dur stå frem – fjern ting, som er nemme for tyven at tage med sig og som er nemme at sælge videre. Dette gælder både hvis du blot kører i Legoland en hel dag, eller er på fjorten dages ferie. Sidst, men ikke mindst. Aflås dit redskabsrum. Du tror det måske ikke, men fakta er at værktøj og haveredskaber er i høj kurs hos tyven. For det første kan tyven bruge dit eget værktøj til at bryde ind i dit hjem og dernæst er det nemt for tyven at videresælge din nyerhvervede boremaskine, hækkeklipper etc. Hvis du har en SikkertHjem alarm kan du evt. tilføje en åbningskontakt døren til dit redskabsrum. Du skal bare sørge for, at der max er 150 meter afstand fra åbningskontakten til din SmartBox.